Viballa™ | Corteva Agriscience™
  
Corteva Agriscience
| Viballa® gyomirtó szer
 
 
 
 
Viballa® Szükséghelyzeti engedély
napraforgóban
A Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal (NÉBIH) 2020. december 14-én engedélyezte a Viballa® gyomirtó szer parlagfű elleni szükséghelyzeti felhasználását napraforgóban.
Tisztelt Partnereink!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a 6300/3788-2/2020. NÉBIH határozatában, a Viballa® gyomirtó szer forgalomba hozatalát és felhasználását, napraforgó kultúrában parlagfű ellen, 2021. május 1-től 2021. július 31-ig engedélyezte.

A Viballa® felhasználható:

Napraforgó kultúrában posztemergensen, a kultúrnövény 6 leveles állapotától a vegetatív növekedési stádium végéig (csillagbimbós állapot előtt), 1,0 l/ha-os dózisban, 200-300 l/ha lémennyiséggel, földi géppel kijuttatva. Hagyományos és herbicid toleráns napraforgó hibridekben egyaránt alkalmazható.

A készítmény levélen keresztül fejti ki hatását, ezért a kijuttatást arra az időpontra kell időzíteni, amikor a parlagfű teljes mértékben befejezte a csírázást. A készítmény kijuttatására optimális időpont a parlagfű 6-8 leveles fejlettsége, de a parlagfű 30 cm-es nagyságáig hatékonyan alkalmazható a túlfejlett gyomnövények elleni védekezésre is. A Viballa® hatékonyan irtja a fehér libatopot és a selyemmályvát is. A készítményt önmagában kell kijuttatni, más növényvédő szerrel nem keverhető. Más gyomirtó szerek használata után legkorábban 7-10 nap múlva alkalmazható. A készítmény használata a vetésforgót nem befolyásolja.

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

Forgalmazási kategória: I.

Változás, hogy a Viballa felhasználását 2021-ben nem szükséges bejelenteni a Kormányhivatalok felé és a Corteva honlapján nem kell regisztrálni!

Bízunk benne, hogy a Corteva Agriscience növényvédő szerei, valamint vetőmagjai között a jövőben is megtalálja az Ön számára leginkább ideális termékeket. További információért látogasson el a https://www.corteva.hu/ weboldalra!

Üdvözlettel,
Corteva Agriscience

A növényvédő szereket biztonságosan kell használni. Használat előtt mindig olvassa el és kövesse a címkén és a szükséghelyzeti engedélyben leírtakat.
Letölthető dokumentumok
 
Lépjen velünk kapcsolatba:

® ™ A DuPont, a Dow AgroSciences és a Pioneer, valamint ezek leányvállalatainak vagy a védjegy tulajdonosainak védjegyei. © 2021 Corteva.