Potatisbladmögel Zorvec
Zorvec™ är en unik lösning som effektivt bekämpar potatisbladmögel (Phytophtora infestans) i potatis!
Som vi i tidigare nyhetsbrev skrev rekommenderar vi på Corteva™ Agriscience att man förebyggande bekämpar potatisen mot potatisbladmögel!

Zorvec har ett flexibelt behandlingsintervall i relation till växtens tillväxtstadie, vilket gör Zorvec lätt att passa in i sitt behandlingsprogram. Tidpunkt för bekämpning är mycket viktig för att hålla plantan grön och frisk så länge som möjligt. Optimalt ska Zorvec appliceras precis före den första riskperioden för bladmögel efter BBCH 35. Detta ger mycket starkt skydd – även för nytillväxt inom de 10 närmasta dagarna efer behandingen.
Två produkter som effektivt kontrollerar potatisbladmögel i potatis!
Zorvec tillhör en helt ny grupp av verksamma ämne och har ingen kors-resistens med andra bladmögelprodukter. Produkten ger en oöverträffad kontroll och 3-4 dagar längre skydd, även när sjukdomstrycket är högt, vilket sparar tid åt dig och din planering. Det är en mycket stark produkt med både translaminär och systemisk rörelse. Zorvec är regnfast efter 20 minuter vilket ger en större flexibilitet för odlaren och mindre beroende av väderförhållanden.

Dessutom är den en resistensbrytare med ett helt nytt verkningssätt. För att undvika och motverka resistens ska Zorvec alltid blandas med en bladningspartner med annat verkningssätt. 
Zorvec
På den svenska marknaden kan Corteva Agriscience erbjuda två Zorvec-produkter:
Zorvec™ Enicade
Zorvec Enicade säljs i Co-pack tillsammans med en bladningspartner Leimay och kan användas i stadie BBCH 35. Doseringen per behnadling är 0,15 l/ha Zorvec Enicade + 0,3l/ha Leimay. Maximalt antalet behandlingar är 4 stycken, antalet behandlingar med Zorvec får ej överstiga 1/3 av det totala antalet behandlingar.
Zorvec™ Endavia
Nyhet för 2021! En färdigblandad produkt med de två aktiva substanderna Zorvec ”Oxatiapiprolin” och Bentiavalikarb. Kan användas från stadie BBCH 30. Dosering 0,4l/ha. Maximalt antalet behandlingar är 4 stycken, antalet behandlingar får ej överstiga 1/3 av det totala antalet behandlingar.

Zorvec Endavia har ett förlängt godkännande till 2023-07-31
Nyckelegenskaper och fördelar med att använda Zorvec:
Nyckelegenskaper och fördelar med att använda Zorvec:
För mer information, filmer och en kalkylator som beräknar tidsbesparingar när du använder Zorvec hittar du på:  www.corteva.se/zorvec
En riktigt härlig och Glad Midsommar önskar vi er alla!
Glad Midsommar
Du är välkommen att höra av dig till oss på Corteva Agriscience om du har frågor om eller synpunkter på våra produkter.

För mer information om våra produkter besök gärna vår hemsida www.corteva.se

Vi finns på Facebook: facebook.com/CortevaSE/

Darko Kosoderc
Darko Kosoderc
(mellersta Sverige)
076-881 32 80
Lovisa Bergqvist
Lovisa Bergqvist
(södra Sverige)
076- 881 34 37